Što je to baby handling?

Baby handling ili ispravno postupanje s djetetom jesu preporučeni ispravni postupci pri podizanju, spuštanju, previjanju, hranjenju, držanju, nošenju i presvlačenju djeteta kojima se potiče normalan djetetov razvoj te eliminiraju sekundarni čimbenici okoline,

a također su korisna dopuna terapijskim postupcima kod neurorizičnog djeteta i djeteta s neurorazvojnim smetnjama.

Izrazito je važno da baby handling, osim roditelja poznaju i ostali ljudi iz djetetove blizine. Pokazat ćemo vam kako kroz igru i obostrano zadovoljstvo vas i vaše bebe provoditi: psihomotorne vježbe, vježbe za razvoj šake, pravilno hranjenje, previjanje i presvlačenje, podizanje i nošenje, te stimulativne masaže i masaže za ublažavanje grčeva.

Baby Signs® Program

Bebe imaju puno toga za reći … i prije nego što zaista progovore.

Uz znakovni jezik za bebe Baby Signs®, bebe i djeca mogu komunicirati ono što vide, trebaju, pa čak i ono što osjećaju. Za to koriste vrlo jednostavne znakove za riječi poput: ˝jesti˝, ˝mlijeko˝, ˝još˝.

Bebe i odrasli lakše komuniciraju, manje su anksiozni te kvalitetnije provode vrijeme u igri. Svakako preporučujemo roditeljima da se sa svojim bebama uključe u vesele i kreativne radionice! Ove radionice sigurno će pridonijeti zdravom psiho-motornom i emocionalnom razvoju djeteta. Vidimo se na radionicama!

Baby Fitness® Program

Tijekom provođenja vježbi s dojenčetom rađa se i razmjenjuje mnoštvo emocija. Vježbanje je snažno motivirajuće, mobilizira sva čula i osjećaje majke, pa se vrlo brzo uspostavljaju skladan odnos i komunikacija, bez kojih nema urednog rasta i razvoja djeteta.

Vježbe koje se provode u programu baby fitness imaju višestruku korist.

Naime, i nakon rođenja mozak se još uvijek razvija. Milijuni živčanih stanica nastaju, putuju na svoja odredišta i međusobno se povezuju. Vježbanjem podražujemo središnji živčani sustav i pospješujemo navedeni proces. Funkcioniranje mozga, pa time i učinke njegova djelovanja, možemo pratiti kroz psihomotorni i emocionalni razvoj djeteta.

Hrabri Korak

Hrabri korak - radno terapijska rehabilitacijska igraonica i psihoterapijsko savjetovalište

Hrabri korak d.o.o. vode stručne osobe iz područja radne terapije i psihologije, s višegodišnjim iskustvom u individualnom i grupnom radu s djecom i članovima njihovih obitelji. Svakoj obitelji pristupamo individualno i timski. U svom radu primjenjujemo senzornu integraciju, psihološko savjetovanje i psihoterapiju te različite baby programe (baby handling, baby fitness, Baby Signs®). Radimo s djecom sa i bez razvojnih teškoća (i članovima njihovih obitelji).